ARGUSOV POGLED

IZMIŠLJENO ZAGREVANJE

805 pregleda

Osamdeetih godina prošlog veka, u vreme 22. solarnog ciklusa, izmišljeno je globalno zagrevanje. Gornji dijagram pokazuje zašto.

Mr Milan T. Stevančević

Ne znam šta će sada da kažu ovdašnji meteorolozi zagovornici izmišljenog globalnog zagrevanja i brzih klimatskih promena kada se cela nauka okreće prema Suncu i heliocentričnom naučnom pristupu, a oni i dalje zagovaraju geocentrične Aristotelove zablude. Dokle?

Dakle, proroci, vidovnjaci i podobni meteorolozi plašili su narod raznim pošastima osamdestih godina prošlog veka. Tvrdili su da će se posle 2000. godine u Srbiji gajiti samo banane, da će do 2000. godine zbog visoke temperature svi ovdašnji vinogradi biti uništeni, da će se vinova loza saditi samo na planinama.

Pregrejana zemlja (Vikipedija)

I da će kiše prestati da padajua a da će usled globalnog zagrevanja zime biti sve hladnije. Govovorili su da će, zbog topljenja lednika, London 2000. godine biti dva metra pod vodom. I da će „ozonske rupe” uništiti ljudsku civilizaciju 2010. godine itd.

Ako koza laže rog ne laže. Sve ovo je napisano i objavljeno u štampi i elektronskim medijima, lako se može proveriti. Na svu sreću srpski paradajz, jedini u Evropi, i dalje miriše.

Nažalost, ovdašnji proroci i vidovnjaci i dalje opstaju, a njihova „naučna” tumačenja važe. Samo se datum promenio: najnovije proročastvo glasi da će London biti pod vodom 2150. godine.

Nekada su proricali na deset godina, pa smo lako proveravali. Sada su „pametniji”, proriču na 100 i više godina kada u jednom narašraju ne možemo da proverimo. Eto, dosetili se. Na svu sreću, glupost ostaje večita i lako se prepoznaje, a matematika je i dalje surova nauka.

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

Ostavite komentar