МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЈАБУКОВО СИРЋЕ ОПАСНО

Shutterstock

Kад су у питању кућни лекови, често се помиње јабуково сирће. Многи га сматрају леком за све, од штуцања до акни, неки чак верују да је кључан за мршављење. Не може се порећи да је јабуково сирће пуно ензима, пробиотика, као и да помаже у регулацији шећера у крви. Али све више стручњака упозорава прекомерне потрошаче јабуковог сирћета на нуспојаве које се повезују са његовим конзумирањем. Дијететичарка Ели Kригер каже да је јабуково сирће киселина са којом треба поступати пажљиво, пише „Вашингтон пост”.

„То је моћна киселина која може да буде опасна. Може да изазове опекотине на нежном ткиву усне дупље и једњака ид а доведе до ерозије зуба”, објаснила је Kригер. Јабуково сирће може да проузрокује мучнину и друге гастроинтестиналне проблеме, па ако осећате овакве непријатности, можда је време да смањите његово конзумирање. Непријатне симптоме могуће је избећи ако јабуково сирће разблажите са водом или га користите само као зачин у омиљеној салати.

„Увек сам за то да сирће буде део исхране, али када се конзумира у комбинацији са поврћем. Волумен влакана и воде у поврћу помоћи ће вам да будете сити и хидрирани што природно помаже процес варења хране и одржавања телесне тежине”, каже нутрициониста Kери Гласмен. Осим тога, сирће готово да уопште нема калорија, за разлику од кремастих прелива који су праве калоријске бомбе.

звор Н1)

О аутору

Stanko

2 коментара

  • Sramota!!! Prenosite baljezgarije Washington posta. Ništa u gornjem članku nije istina. Ako ste i vi na platnom spisku farmakomafije, onda izvinite. Inače, bilo bi pošteno da obrišete ovu stranicu.

  • Перо, видите да је коментар објављен, упркос коришћењу увредљивих речи које не приличе васпитаном одраслом човеку. Уједно сазнајете да Галаксија није ни на чијем платном списку, па ни том из фармакомафије који можда имате. Сваку страницу ћете моћи да обришете када будете направили властити научни магазин, зашто то не покушате? Станко Стојиљковић

Оставите коментар