MEĐU IZMEĐU

JETRA CRVENI NA DLANU

470 pregleda
Shutetrstock

Znakovi bolesti mogu da uključuju: natečen stomak, proširene vene, veće grudi od normalnih kod muškaraca, crvene dlanove, kožu i oči koje izgledaju žućkasto.

Dijagnoze bolesti jetre sve su češće zbog sve nezdravog načina života. Važno je biti svestan manje uobičajenih znakova bolesti ovog organa, uključujući i onaj koji se pojavljuje na vašim rukama.Stručnjaci upozoravaju da crvenilo dlanova može da bude rani znak bolesti masne jetre. Previše masnoće u jetri može da izazove upalu i ožiljke, što može da prouzrokuje cirozu, sprečavajući ovaj važan organ da radi svoj posao.

Otkazivanje jetre može da utiče na mnoge organe u vašem telu. Akutno otkazivanje jetre može da prouzrokuje komplikacije kao što su infekcija, nedostatak elektrolita i krvarenje.Bez lečenja, i akutni i hronični problemi vezani za rad jetre mogu da rezultiraju smrću, prenose Vijesti.me.Znakovi bolesti masne jetre mogu da uključuju: natečen stomak, proširene vene, veće grudi od normalnih kod muškaraca, crvene dlanove, kožu i oči koje izgledaju žućkasto.

Crveni dlanovi mogu da budu posledica proširenja kapilara, najmanjih krvnih sudova u telu. Koliko će postati crveni zavisi od toga koliko je teška osnovna bolest.Neki zdravstveni stručnjaci veruju da ovo crvenilo može da budu prouzrokovano povišenim nivoom hormona i često može da bude nasledno. Međutim, dugotrajni crveni dlanovi mogu da budu ozbiljno upozorenje na bolest masne jetre.Crveni dlanovi, takođe mogu da budu povezani i sa drugim faktorima. Mogu da se jave u trudnoći, kao i kod osoba koje imaju reumatoidni artritis. Takođe, ljudi koji imaju bolesnu jetru ne moraju uvek da imaju crvenilo dlanova kao jedan od simptoma.

(N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar