МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЈЕТРА ЦРВЕНИ НА ДЛАНУ

Shutetrstock

Shutetrstock

Знакови болести могу да укључују: натечен стомак, проширене вене, веће груди од нормалних код мушкараца, црвене дланове, кожу и очи које изгледају жућкасто.

Дијагнозе болести јетре све су чешће због све нездравог начина живота. Важно је бити свестан мање уобичајених знакова болести овог органа, укључујући и онај који се појављује на вашим рукама. Стручњаци упозоравају да црвенило дланова може да буде рани знак болести масне јетре. Превише масноће у јетри може да изазове упалу и ожиљке, што може да проузрокује цирозу, спречавајући овај важан орган да ради свој посао.

Отказивање јетре може да утиче на многе органе у вашем телу. Акутно отказивање јетре може да проузрокује компликације као што су инфекција, недостатак електролита и крварење. Без лечења, и акутни и хронични проблеми везани за рад јетре могу да резултирају смрћу, преносе Вијести.ме. Знакови болести масне јетре могу да укључују: натечен стомак, проширене вене, веће груди од нормалних код мушкараца, црвене дланове, кожу и очи које изгледају жућкасто.

Црвени дланови могу да буду последица проширења капилара, најмањих крвних судова у телу. Kолико ће постати црвени зависи од тога колико је тешка основна болест. Неки здравствени стручњаци верују да ово црвенило може да буду проузроковано повишеним нивоом хормона и често може да буде наследно. Међутим, дуготрајни црвени дланови могу да буду озбиљно упозорење на болест масне јетре. Црвени дланови, такође могу да буду повезани и са другим факторима. Могу да се јаве у трудноћи, као и код особа које имају реуматоидни артритис. Такође, људи који имају болесну јетру не морају увек да имају црвенило дланова као један од симптома.

(Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар