MEĐU IZMEĐU

KINESKI VOZ 620 NA SAT

255 pregleda

Prototip lokomotive koja koristi visokotemperaturnu superprovodnu tehnologiju (HTC) maglev predstavljen je u gradu Čengduu na jugozapadu Kine.Domaći maglev voz može se pohvaliti brzinom od 620 kilometara na sat, kako navode sa Univerziteta Southwest Jiaotong, koji je učestvovao u dizajniranju voza.

Na ceremoniji lansiranja predstavljena je lokomotiva dugačka 21 metar kako polako pluta prugom. Stručnjaci su pozdravili ključni razvoj HTC tehnologije koji je proizašao iz laboratorijskih testova u Kini.„Iako teorija zvuči dobro, svi su je u prošlosti (tehnologija HTC maglev) doživljavali kao laboratorijsku igračku, bez testova u stvarnoj situaciji”, rekao je Deng Zigang, zamenik direktora univerzitetskog istraživačkog centra za superbrzi transport magleva u cevima niskog pritiska.

U poređenju s drugim maglev tehnologijama, HTC tehnologija je pogodnija za futuristički koncept superbrzog transporta u vakuumskim cevima, gde bi vozovi mogli da postignu veću brzinu.Uključujući investiciju od 60 miliona juana (9,3 miliona američkih dolara), projekat maglev zajednički su razvili Univerzitet Southwest Jiaotong i China Railway Group Limited i CRRC Corporation Limited.

(Izvor RTS)

O autoru

administrator

Ostavite komentar