MEĐU IZMEĐU

KORONA OD 2019. U EVROPI

230 pregleda

Virus korona bio je aktivan u Italiji mesecima pre zvaničnog početka epidemije, a Institut za onkologiju iz Milana utvrdio je da su njime ljudi bili zaraženi još prošle jeseni, u septembru 2019.

Institut za onkologiju iz Milana u saradnji sa Univerzitetom iz Sijene radio je skrining raka pluća od septembra 2019. do marta 2020. godine, a njegovi rezultati pokazali su prisustvo virusa mnogo pre nego što je zvanično potvrđen prvi slučaj ne samo u Italiji, već i na svetu.

Njihovo istraživanje, objavljeno u „Tumori džurnalu pokazuje neočekivane rezultate: Od 959 osoba, čak 111 imalo je antitela na novi virus korona, ili čak 11,6 odsto. Niko od njih nije imao simptome bolesti.

Od onih koji su imali antitela, 23 uzorka su uzeta u septembru prošle godine, što sugeriše da je virus čak i ranije bio prisutan.Pored toga, zabeleženo je i 27 iz oktobra, 26 iz novembra, 11 iz decembra, troje iz januara 2020. godine i 21 osoba iz februara ove godine.Kako objašnjavaju naučnici, čak 14 odsto uzoraka iz septembra imalo je antitela, dok je 30 odsto iz druge polovine februara bilo pozitivno.

Najveći procenat pozitivnih je među uzorcima uzetim u Lombardiji, 53,2 odsto.

„Ovo istraživanje pokazuje neočekivano rano prisustvo virusa SARS-CoV-2 među osobama bez simptoma u Italiji, mnogo meseci ranije nego što je otkriven prvi pacijent. Potraga za antitelima SARS-CoV-2 kod osoba bez simptoma još pre zvaničnog početka epidemije mogla bi da promeni istoriju čitave pandemije, piše u studiji italijanskih lekara.

Masimo Gali, direktor klinike za Infektivne bolesti „Luiđi Sako u Milanu, izjavio je za medije da sumnja da je moguće da je virus „toliko star i da je prisutan u Italiji još od septembra 2019. godine.„Teško mi je da poverujem da je virus toliko star i čekam konkretne potvrde. Ukoliko je zaista postojao još od septembra 2019. potrebno je shvatiti kako to da odmah nije napravio prva žarišta. Treba ići polako, korak po korak, izjavio je Gali za italijanske medije, preneo je RTS.

Ovo nije prvi put da se otkrivaju dokazi kako je novi virus korona prisutan ranije nego što je zvanično počela pandemija.Prethodno je italijanski Nacionalni institut za zdravstvo objavio kako su u uzorcima iz kanalizacije na severu Italijeutvrđeno prisustvo virusa još u decembru prošle godine.Italijanski stručnjaci naveli su kako su u decembru u Lombardiji zabeležene čudne upale pluća, a pojedini su navodili da ih je bilo još u novembru. Takođe, španski naučnici su u jednom uzorku vode iz kanalizacije u Barseloni, koji potiče još iz marta 2019. godine, otkrili prisustvo ovog virusa.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

4 komentara

  • Ja verujem u ovu teoriju koju opisuju u ovom clanaku.Bilo je sporadicno simptoma,ali smo mislili da je grip,Vazduh je bio jako zagadjen i svi smo tesko disali i prepisivali to zagadjenosti vazduha.Tada sam kupila fotokataliticki aparat za preciscavanje vazduha u stanu.Ispostavilo se da absorbuje bakterije i viruse.Stvarno verujem u ovo sto sam procitala.

  • Ja verujem da je virus bio prisutan i prosle godine.Postujem dr Kona i slusam ga sta prica.Nije ni njemu lako,da ne siri paniku,ali uvek ukazuje da se pridrzavamo mera.Pridrzavam se mera,nosim masku,drzim distancu,perem ruke antibakterijskim sapunom sano nano cim udjem u kucu,umijem i lice i operem masku.Clanak sam procitala i slazem se da je virus medju nama jos od septembra prosle godine.Mnogi smo ga mozda i prelezli misleci da je grip.

  • Hmm. Hajde neka bude da je tako. Ali možda pre toga da se kaže da li je izvor virusa priroda ili čovek. Na ovom stepenu razvoja teško je razumeti da se ne zna sa dovoljnom verovatnoćom da li je izvor prirodnog ili veštačkog porekla. Ako je prirodnog možda postoji i neki uzrok koji nije pre postojao. Ili, zašto se te informacije pažljivo kriju od mainstrem-a? Deluje da smo na nekoj prekretnici, ne samo mi, nego cela planeta. Ili možda samo tako deluje. I zašto su baš poslednjih meseci izolovane nekretnine van gradova poput vikendica izrazito poskupele (kao i potraznja za montaznim kucama montaznakuca.blogspot.com/)? Gomilaju se pitanja a manjak je iskrenih odgovora.

  • Sada je jasno zbog čega su zapadne zemlje, predvođene Amerikom, nadale onoliku dreku protiv Kine.

Ostavite komentar