MEĐU IZMEĐU

KORONA VANZEMALJAC?

572 pregleda

U moru neobičnih i čudnih teorija o poreklu novog virusa korona, našla se i jedna u kojoj se sugeriše da je kovid-19 došao iz svemira.

Ostale teorije u odnosu na ovu zvuče dosadno, piše portal „Diskaver magazin koji prenosi delove istraživanja grupe naučnika, predvođenih Edvardom Stilom i Nalinom Čandrom Vikramasingom.

Profesor Vikramasing je, inače, poznat po svom radu na teoriji panspermije koja tvrdi da život u obliku mikroba ima kosmičko poreklo.Ova grupa naučnika je već objavila 10 radova o virusu korona, a u jednom od njih, objavljenom sredinom jula, sugeriše da je kovid-19 doneo meteor koji je eksplodirao iznad kineskog grada Songjuan 11. oktobra prošle godine.

Oni smatraju da je meteor, koji je primećen na 2.000 kilometara od Vuhana, gde je registrovan prvi slučaj virusa korona, oslobodio „virusne čestice.

Portal „Diskaver magazinnapominje da za sada nema čvrstih dokaza za ovu teoriju, a ni za navode da virusi i bakterije postoje u svemiru.Podseća se i da teorija panspermije nije ništa novo i da su se time bavili i u drevnoj Grčkoj, a u novije vreme i astronomi, među kojima Fred Hojl, koji je preminuo 2001. i profesor Vikramasing.Vikramasing, doktor matematike poreklom iz Sri Lanke, penzionisani je profesor više univerziteta, među kojima su i Kembridž i Kardif, gde se bavio astronomijom, matematikom i matematičkom fizikom.

Poznato je da je i ranije iznosio teorije da su se u prošlosti duboki solarni minimumi podudarali sa pandemijama.„Mislim da je virus došao u oblaku kometne prašine koji se taložio u stratosferi iznad Vuhana, gde su se dogodili prvi slučajevi zaraze. Zatim se kroz stratosferske vetrove raspršio u Iran, Italiju i drugde u pojasu severne geografske širine. Nakon što se virus spusti na Zemlju, širi se ljudskim kontaktom, a sadašnja ograničenja smanjuju širenje. Ali padavine sa neba nikako ne mogu biti sprečene takvim merama, kazao je Vikramasing.

(Izvor Sputnjik)

Saznajte više: https://galaksijanova.rs/virusi-su-dio-evolucije/

O autoru

administrator

Ostavite komentar