MEĐU IZMEĐU

KUPITE NAJMANJI MOBILNI

105 pregleda
Screenshot Clubit

U vremenima kada smo opsednuti veličinom ili rezolucijom ekrana telefona, količinom memorije i skladišta ili brojem kamera koje mogu da se smeste na uređaj, tržište nudi i druge ekstreme – najmanje telefone koji su dostupni.

Među takvim telefonima je i „zanko tajni T1 – verovatno najmanji funkcionalni telefon koji se može pronaći na tržištu.„zanko tajni T1 je dugačak svega 46,7 milimetara i težak je 13 grama. I pored tako malih dimenzija, telefon se može pohvaliti dobrom funkcionalnošću.Tu je mogućnost obavljanja poziva, slanja tekstualnih i SMS poruka. Može da uskladišti ukupno 300 telefonskih brojeva i do 50 SMS poruka.Telefon ima veličinu OLED ekrana od 12,5 milimetara, podržava nano-SIM kartice, koristi mikro USB interfejs i napaja ga 200mAh baterija koja traje do tri dana. Tu je i blutut konekcija za slušanje muzike, a moguće „zanko tajni T1 sinhronizovati sa smartfonom.

Još jedan model, koji spada u kategoriju najmanjih funkcionalnih telefona, jeste L8Star BM70.Telefon je dugačak 61,8 milimatara i ima širinu od 23,6 mm. Može se naći i na našem tržištu, u oglasima gde se prodaje po ceni od oko 2.500 dinara.Takođe je potpuno funkcionalan – nudi opcije pozivanja, slanja SMS poruka, ima dual-SIM podršku, baterija mu traje dva dana i ima mogućnost izmene glasa (koju nudi i „zanko tajni T1).

Uprkos tome što proizvođači ovih telefona sugerišu da je njihova namena da se koriste u hitnim slučajevima, vremenom su pronašli potpuno drugačiju svrhu.Kada su se ovako mali telefoni pojavili na tržištu, postojale su inicijative da se njihova distribucija zabrani.Proizvođači su optuživani da ovakve uređaje prave s namerom da se krijumčare u zatvorima, gde mogu da izbegnu mere detekcije zbog svoje veličine i mogućnosti prenošenja, prenosi B92.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar