MEĐU IZMEĐU

„LANSET” SKRIVAO KORONU

172 pregleda

Britanski naučni časopis „Lanset imao je od početka širenja virusa korona ekskluzivan pristup naučnim radovima koji su potvrđivali prenošenje patogena s čoveka na čoveka, ali je časopis to krio, piše list „Dejli mejl pozivajući se na knjigu britanskog naučnika Džeremija Farara.

Dotični naučnik je ukazao da su u Kini počeli da skreću pažnju na novi virus krajem 2019. godine kada su registrovani prvi slučajevi u Vuhanu. „Lanset je, očigledno, bio pod pritiskom kineskih vlasti koje nisu želele da se te informacije šire, tvrdi on.Prema njegovim mišljenju, informacije koje su izdavačima bile poznate u trenutku izbijanja pandemije mogle su da zaustave porast broja zaraženih i da spasu živote miliona.

Ipak, „Lanset nije objavio prva istraživanja kineskih lekara u trenucima kada je „bila važna svaka sekunda i nije prihvatio savete vodećih epidemiologa. Džeremi Farar navodi na časopis nije obelodanio ni dokaze da virus mogu da šire i oni koji boluju od korone bez ikakvih simptoma.„Svet je to morao odmah da sazna… Brzina je možda važnija od svega ostalog u vreme epidemija, zaključuje on.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar