МЕЂУ ИЗМЕЂУ

„ЛАНСЕТ” СКРИВАО КОРОНУ

Wikipedia

Британски научни часопис „Лансет имао је од почетка ширења вируса корона ексклузиван приступ научним радовима који су потврђивали преношење патогена с човека на човека, али је часопис то крио, пише лист „Дејли мејл позивајући се на књигу британског научника Џеремија Фарара.

Дотични научник је указао да су у Кини почели да скрећу пажњу на нови вирус крајем 2019. gодине када су регистровани први случајеви у Вухану. „Лансет је, очигледно, био под притиском кинеских власти које нису желеле да се те информације шире, тврди он. Према његовим мишљењу, информације које су издавачима биле познате у тренутку избијања пандемије могле су да зауставе пораст броја заражених и да спасу животе милиона.

Ипак, „Лансет није објавио прва истраживања кинеских лекара у тренуцима када је „била важна свака секунда и није прихватио савете водећих епидемиолога. Џереми Фарар наводи на часопис није обелоданио ни доказе да вирус могу да шире и они који болују од короне без икаквих симптома. „Свет је то морао одмах да сазна… Брзина је можда важнија од свега осталог у време епидемија, закључује он.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар