MEĐU IZMEĐU

LETEĆI AUTO „KALAŠNJIKOV”

1.056 pregleda
Uskoro poleće (Vikipedija)

Ruski koncern „Kalašnjikov” objavio je na svom zvaničnom sajtu video snimak na kome je predstavljen koncept letećeg automobila koji su razvili konstruktori ove kuće. Aparat je opremljen sa osam propelera koji su smešteni po obodu letelice, a rade na akumulator. Uz pomoć elisa automobil može da podigne u vazduh jednu odraslu osobu. Pravac kretanja reguliše se pomoću džojstika koji se nalazi ispred sedišta vozača.

Iz koncerna poručuju da praktičnu demonstraciju „letećeg automobila” planiraju u najskorijoj budućnosti. „Konstrukcija je zasad u fazi testiranja. Ukoro ćemo prirediti praktičnu demonstraciju aparata”, izjavila je direktorka za komunikacije Sofija Ivanova.

Sudeći po spoljašnjem izgledu letelice može se pretpostaviti da je njena osnovna namena prevoz ljudi, pišu mediji. Osim toga mašina slične konstrukcije može da se koristi i u velikim industrijskim preduzećima za prevoz tereta manjih dimenzija.

Rukovodilac prestoničkog departmana za nauku, industrijsku politiku i preduzetništvo Aleksej Fursin letos je saopštio da jedna moskovska kompanija radi na projektovanju vazdušnog taksija i letećeg motocikla.

(Izvor Vostok)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar