MEĐU IZMEĐU

LIMUN ZA MRŠAVLJENJE?

160 pregleda

Zvuči vrlo jednostavno: u čašu vode dodajte dve kriške limuna i skinućete suvišne kilograme. Verovatno ste se zapitali da li je to zaista moguće.To sigurno neće sagoreti masti”, kaže Karen Ansel, autorka knjige Healing Superfoods for Anti-Agingza časopis Men’s Health.Naravno, gubitak kilograma ispijanjem vode s limunom je moguć ako to koristite umesto šoljice kafe s mlekom, jer unosite manje kalorija.

A postoji i tračak nade da može da bude delotvorno jer vas voda čini sitim. Istraživanje objavljeno u časopisu Obesity pokazalo je da su gojazne osobe koje su pre obroka popile čašu vode izgubile kilogram više u periodu od 12 nedelja u odnosu na ispitanike koji to nisu činili. Sigurno je da se to dogodilo jer su se osećali sitijim, ali samo dodavanje limuna vodi neće pomoći da sagorite više kalorija”, ističe Ansel. S druge strane, limun sadrži hranjlive sastojke, posebno vitamin „ce”, pa je njegovo konzumiranje iz tog razloga dobro.

Ipak, Ansel savetuje da nakon čaše vode s limunom popijete čašu obične vode da biste isprali usta.Limun je veoma kiseo i nije baš dobar izbor kada je u pitanju zubna gleđ. Erozivna hrana i piće mogu da oslabe zubnu gleđ, a pranje zuba u roku od oko 30 minuta može takvu hranu da ukloni. Isperite usta običnom vodom odmah nakon što ste popili vodu s limunom, a zatim pričekajte malo pre nego što ih operete”, zaključuje ona.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar