TAKNUTO ĆAKNUTO

LOH NES ČAK U DŽORDŽIJI

1.409 pregleda
Nepoznato stvorenje (Vikipedija)

Kako je čudovište iz Loh Nesa dospelo do obale Amerike? Trup mrtvog morskog stvorenja, koji je pre nekoliko dana osvanuo na jednoj plaži u američkoj državi Džordžiji, mnoge je podstakao na poređenje sa čuvenim čudovištem iz jezera Loh Nes u Škotskoj.

Snimak, nastao u zaštićenom skloništu za divlje životnje Volf Ajlend, napravio je Džef Voren, koji je stvorenje primetio dok je sa svojim sinom čamcem plovio tim područjem. Prvo je pomislio da je u pitanju mrtva foka, pošto je video čaplje koje su ga čerupale. Kada je, međutim, prišao nešto bliže, primetio je da trup na plaži više podseća na „neko biće poput čudovišta iz Loh Nesa”.

Zbog relativno male glave i dugačkog vrata, životinja podseća i na praistorijskog pleziosaurusa, izumrlu vrstu velikog morskog reptila.

Upitan za kometar, direktor američke Službe za ribu i divlje životinje Den Eš kaže da vrsta ajkula, poznata kao gigantska ajkula ili golema psina (Cetorhinus maximus), izgledom može da podseća na pleziosaurusa kada njeno telo počne da se raspada.

Kako piše britanski „Dejli mejl”, nekoliko stručnjaka okeanografa upitanih da se izjasne o vrsti životinje koja se vidi na snimku još nije dalo nikakav odgovor.

(Izvor B92)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar