MEĐU IZMEĐU

MAŠINA ZA PRANJE LJUDI

600 pregleda
Ilustracija

Da li je ovo najluđi izum ikada?

Japan je poznat kao zemlja po genijalnim izumima, ali i onima koji ostatku sveta baš nisu previše jasni. Jedan takav, nazvan Projekat Usoyaro”, verovatno bi se mogao staviti u kategoriju najneobičnijih koje smo videli do sada.Naime, još 1970. godine Sanio elektroniks” predstavio je na Osaka ekspo, ulstrasoničnu kadu za kupanje koja je čistila i masirala korisnika tokom 15-minutnog ciklusa. Radilo se o svojevrsnoj automatskoj kadi za kupanje.

Druga japanska kompanija, Sajens korporejšn”sada je napravila modernu verziju i nada se da će moći da je predstavi na Osaka ekspo 2025. godine. Za razliku od prethodnika, ova kada je – ako je tako možemo nazvatimašina za pranje ljudi pogonjena veštačkom inteligencijom (ukoliko je verovati promo materijalima), i obećava nežno čišćenje pomoću tehnologije mehurića i brojnih senzora.

Kako su naveli, to bi trebalo da bude mesto za odmor nakon dugog radnog dana, gde će se korisnik opustiti, očistiti i uživati u pogledu na omiljene serije. Objašnjavaju da senzori mere reakciju tela da bi se odabrao optimalan program pranja za svakog korisnika.Kako bi to trebalo da izgleda, pogledajte na videu:https://www.youtube.com/watch?v=osK9Jkot0sY&t=9s.

(Ilustracija Science Co. Ltd.)

(Zimo)

O autoru

administrator

Ostavite komentar