MEĐU IZMEĐU

MASKA OTKRIVA KORONU

195 pregleda

Ako se promeni boja, znači da je osoba bila izložena koronavirusu.

Istraživači s Kalifornijskog univerziteta San Dijega osmislili su test za kovid-19 za spoljnu stranu zaštitne maske,koji je izložen kapljicama s koronavirusa. Taj test može otkriti određenu komponentu koronavirusa i pri tome će promeniti boju da bi osoba koja nosi masku znala da li je izložena kovidu-19.Ovakav tip maske mogao bi ljudima pokazati u svakom trenutku jesu li izloženi virusu, nakon čega treba da preduzmu potrebne korake kao što su testiranje PCR testom i samoizolacija.

Iako je širom sveta počela vakcinacija protiv koronavirusa, još uvek treba biti oprezan, posebno nakon pojave novih sojeva koronavirusa za koje se pokazalo da se i brže šire nego izvorni soj. Stoga se i dalje treba pridržavati preventivnih mera kako bi se zaštitili od zaraze koronavirusom.

Upravo u tome mogla bi pomoći ova maska koja ne sebi ima test za kovid koja bi osobe u realnom trenutku obavestila o potencijalnoj izloženosti virusa. Test se nalazi na spoljnoj strani maske i u kapljicama koje dospeju na njega može identifikovat virus. Ako se promeni boja, znači da je osoba bila izložena koronavirusu.Test ne može pokazati jeste li zaraženi, nego samo da li ste bili izloženi virusu, a to može biti rano upozorenje na osnovu kog možete preduzeti potrebne mere, prenosi BGR.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar