МЕЂУ ИЗМЕЂУ

МИРОЉУБ ЈЕВТИЋ АКАДЕМИК

Проглашење (Мирољуб Јевтић, лево)

Eвропска академија наука и уметности, са седиштем у Салцбургу (Аустрија), родном граду Волфганга Амадеуса Моцарта, примила је недавно у своје оделење друштвених наука проф. др Мирољуба Јевтића са Факултета политичких наука Универзитета у Боеграду. Он је, наиме, утемељио   нову научну дисциплину „Политикологију религије”, која је први пут у свету уведена у наставу политчких наука школске 1993-94. И од тада се она из године у године шири на свим континентима.

Европска  академија основана је 1990. на иницијативу бечког кардинала  и надбискупа Франца Кенинга и проф. др Феликса Унгера, првог хирурга у Европи који је усадио  вештачко срце једном пацијенту. За сада су 32 добитника Нобелове награде њени почасни чланови.

Из Србије су још примљени: Сима Аврамовић, Весна Балтезаревић, Илија Брчески, Ранко Бугарски, Марина Дељанин Илић, Слободан Грубачић, Никола Хајдин, Томислав Игић, Стеван Илић, Зоран Kовачевић, Љубомир Максимовић, Војислав Марић, Бранислав Миловановић, Војислав Митић, Томислав Николић, Весна Николић-Ристановић, Негослав Остојић, Велимир Радмиловић, Мирјана Радовић-Марковић, Љубиша Ракић, Лукас Расулић, Миљко Ристић, Драган Симеуновић, Бранислав Шошкић, Славиша Станишић и Душан Теодоровић.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар