MEĐU IZMEĐU

MOBILNI SA TRI EKRANA

324 pregleda

Kineska kompanija TCL predstavila je prototip preklopivog telefona koji se trostruko preklapa i ima ekran od 25,4 santimetara.

 Proizvođač telefona kojima pripadaju brendovi poput „Palma”, „Blekberija” i „Alkatela”, razvio je sopstvene modele sklopivih telefona. Novi model ima dve opruge koje se mogu savijati u različitim pravcima. Kada se uređaj potpuno otvori, ima ekran od 25,4 santimetra. Mogu se koristiti jedan, dva ili tri dela ekrana. Na zadnjem panelu je kamera, a poseduje i prednju kameru.

Uređaj trenutno nema ni ime ni cenu, ali njegov proizvođač, poznat po proizvodnji jeftinih televizora, planira da uđe na tržište telefona sa modelom fleksibilnog dizajna. Iz kompanije su saopštili da očekuju plasiranje uređaja na tržištu do 2020. godine. Danas je tržište pametnih telefona preplavljeno modelima odličnih funkcija. Proizvođači su se suočili s problemom da poboljšanja hardvera i softvera nisu dovoljna da korisnik iz godine u godinu potroši više od 1.000 dolara za novi uređaj.

Sklopivi telefon je novi trend na tržištu telefona. Prvi koji je lansirao ovakav model, bio je „Samsung” sa „Galaksi foldom”. Trenutno je jedini sklopivi uređaj dostupan potrošačima po ceni nešto manjoj od 2.000 dolara. Očekuje se da će „Huavej mejt iks” biti u prodaji polovinom novembra, po još većoj ceni. „Huavej” je najavio da će cena iznositi oko 2.400 dolara.

(Izvor Sputnjik)

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar