МЕЂУ ИЗМЕЂУ

МОБИЛНИ У ВЕЛИКОМ ПАДУ

Илустрација (PC Press)

Испоруке у свету су пале за скоро 40 процената: са скоро 100 милиона на нешто преко 60 милиона уређаја. То је највећи пад забележен у историји тржишта.

Познато је да је пандемија COVID-19 вируса утицала на цео свет и здравствено и економски. Привреда широм света је на највећем испиту, а утицај ситуације у свету није заобишао ни производњу у сектору производње информационих технологија. У односу на фебруар прошле године, испоруке у свету су пале за скоро 40 процената у сегменту године за годину, са скоро 100 милиона на нешто преко 60 милиона уређаја. То је највећи пад забележен у историји тржишта.

Потражња је највише опала у Азији у току тог месеца јер људима услед ситуацији куповина уређаја није више била приоритет или нису могли да оду до рање. С друге стране неке компаније су морале на кратко да обуставе производњу из безбедносних разлога. Пад потражње није само погодио најскупље моделе, већ се догодио у свакој категорији уређаја. Треба рећи да март не изгледа много боље, јер се управо у марту жариште корона вируса преместило са истока у Европу, што је довело до затварања радњи и на овом континенту. Последњи извештаји наговештавају да се кинеско тржиште полако опоравља, међутим проћи ће неко време пре него што се све врати у нормалу.

(Извор PC Press)

О аутору

Stanko

Оставите коментар