MEĐU IZMEĐU

U DUHU NIKOLE TESLE

237 pregleda
Pixabay

U znak priznanja univerzalnog značaja Nikole Tesle i njegovih pronalazaka, Organizacija ujeninjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko) je 2003. godine uvrstila arhiv Nikole Tesle kao deo pokretne dokumentarne baštine čovečanstva u registar Pamćenje sveta, najviši oblik zaštite kulturnih dobara.

Neprofitna organizacija ArtExchange Inc. iz Vašingtona raspisala je međunarodni nagradni fotografski konkurs ,,Nasleđe od kamena i neba”, inspirisan Uneskovom svetskom kulturnom baštinom Srbije i poziva fotografe širom sveta da uzmu učešća u ovom konkursu do 9. februara 2022. godine. Konkurs je otvoren profesionalnim fotografima i pasioniranim amaterima širom sveta bez obzira na njihovu nacionalnost i mesto boravka. Autori najbolje ocenjenih radova, koje će ocenjivati stručni žiri, biće nagrađeni: prvoplasirani sa 1.000 ameičkih dolara, drugoplasirani sa 500, trećeplasirani sa 300, a svi nagrađeni radovi kao i radovi finalista biće predstavljeni na pratećoj izložbi i u katalogu.  

Konkurs ima za cilj da kroz fotografiju predstavi bogatu Uneskovu kulturnu baštinu Srbije, u koju je uvršćena i arhiva Nikole Tesle, međunarodnoj publici u najboljem mogućem svetlu. Za smerinice i link za dostavljanje fotografija, molimo da posetite sajt www.artexchangeinc.org.Očekujemo Vaše fotografije inspirisane likom i delom Nikole Tesle!

O autoru

administrator

Ostavite komentar