MEĐU IZMEĐU

NAJEZDA NLO IZNAD SAD

241 pregleda

Internet i mediji u poslednje vreme obiluju teorijama zavere vezanim za vanzemaljce i NLO, postavljajući pitanje koja država (ili države) u SAD može da se nazove pravim vanzemaljskim žarištem.

Kristin Kuk, pisac koji se bavi naukom i tehnologijom, uzela je u obzir brojeve Američkog izveštajnog centra za prvu polovinu 2020. Sudeći prema sirovim podacima, čini se da su gusto naseljene države poput Teksasa i Floride na vrhu liste. Ipak, kada je Kukova razmotrila prijave o NLO-ima na 100.000 stanovnika, manje naseljene države istakle su se kao žarišta poseta vanzemaljaca, izvestio je portal „Bangor dejli njuz.

U pomenutom istraživanju, Ajdaho, Montana, Nju Hempšir i Mejn rangirali su u prve četiri, dok je Novi Meksiko na petom mestu.

Paralelno, Čeril Kosta, koautorka knjige „Popis prijava NLO-a, zbirke statističkih karata i grafikona na 371 stranici koja istražuje 121.036 prijava širom zemlje između 2001. i 2015. godine, zabeležila je značajan skok u izveštajima u vreme kada su uvedene početne blokade usled kovida 19 širom zemlje u martu i aprilu.„Brojevi su premašili sve rekorde, rekla je. „Šta su ljudi mogli da rade pored strimovanja filmova, osim noću da sede na terasama i piju, rekla je.U svom detaljnom dvadesetogodišnjem pregledu Kosta vidi redovan – mada neobjašnjiv – ciklus brojeva koji se smenjivao na šest do osam godina. Trenutno je Mejn tri godine u progresivnom ciklusu.Prijave zabeležene u Mejnu porasle su sa broja 26 u 2018. na 56 u 2019. i na 71 u 2020. godini.

„Kako će izgledati 2021? Ako obrazac ostane, eskaliraće, pretpostavlja Kosta. U svakom slučaju, zvanični izveštaji o redovnim viđenjima NLO-a širom najseveroistočnije države SAD koji datiraju još iz 1946. godine, ne iznenađuju.

SAD su u proteklih nekoliko godina pokazale nezapamćeno interesovanje za navodna viđenja vanzemaljaca, sa sve većim brojem izveštaja u nacionalnim medijima. Čini se da čak i vlasti aktivno to prate.Početkom januara američka Centralna obaveštajna agencija stavila je na raspolaganje svoj katalog deklasifikovanih podataka o neidentifikovanim letećim objektima ili vazdušnim pojavama.Ovim datotekama, koje pokrivaju sve, od viđenja letećih tanjira kojima su navodno upravljali vanzemaljci, kojih je poslednjih godina bilo u izobilju, do neobjašnjivih eksplozija bombi, može da pristupi svako ko je zainteresovan sa veb stranice „Blek volt.

Puštanje jednom poverljivih datoteka u javno vlasništvo došlo je mesecima pre roka koji je američka obaveštajna služba dobila da predstavi izveštaj o misterioznim pojavama iz celog sveta.

„Blek volt je privatna arhiva deklasifikovanih dokumenata kojom upravlja novinar i podkaster Džon Grinevald Mlađi, koji je ranije u postu na blogu izjavio da je CIA tokom određenog vremena napravila kolekciju NLO dokumenata na ce-deu.Godine 2020. kupio je ovaj ce-de da bi bio siguran da njegova kompanija za medije i podatke ima iscrpnu kolekciju CIA dokumenata koji pokrivaju „neidentifikovane vazdušne pojave.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar