MEĐU IZMEĐU

NAJPRETRAŽIVANIJE

259 pregleda

Najpretraživaniji pojmovi na Guglu” u Srbiji u 2020. godini.

Kompanija Gugl” je objavila svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova u 2020. godini, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji.Godinu za nama definitivno je obeležila i aktuelna pandemija koronavirusa, koja je u velikoj meri uticala kako na privatni, tako i na poslovni život pojedinaca. Mnoge obrazovne ustanove su organizovale učenje na daljinu koristeći različite platforme za povezivanje i učenje, pa stoga ne čudi što je pojam Google Classroom bio najpretraživaniji pojam u Srbiji ove godine”, navodi se u saopštenju.

Drugi najpretraživaniji pojam očekivano bio je koronavirus.Kao posledica novonastale situacije, rad od kuće za mnoge je postao neophodnost, pa su građani često pretraživali i popularne aplikacije, kao što je Zoom, posebno jer su ih koristili u poslovne svrhe”, dodaje se.Osim toga, građani Srbije su tokom 2020. godine na Google pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne sportske događaje, poznate ličnosti, kao i serijske programe.

Građane u Srbiji, kao i u ostatku regiona, posebno su zanimali i izbori u SAD koji su se ove godine našli među najpretraživanijim pojmovima. U Srbiji je ponovo potvrđeno pravilo da je sport jedna od najvažnijih sporednih stvari na svetu, jer su se događaji poput NBA utakmica, fudbalskog meča Srbija-Škotska i teniskih turnira, kao što su Rolan Garros i Australian Open našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine”, piše u saopštenju.

Kao i prethodnih godina, aktuelni televizijski sadržaji, pre svega domaće i strane serije privlačili su pažnju velikog broja ljudi. Među najpretraživanijim serijskim programima ove godine našli su se domaća serija Igra sudbine, a i planetarno popularna La vasa de papel.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

1. Google Classroom, 2. Koronavirus, 3. Izbori u Americi, 4. Kobe Brajant, 5. Isidora Bjelica, 6. NBA, 7. Igra sudbine, 8. La casa de papel, 9. Patrijarh Irinej, 10. Izbori 2020.

Najpretraživanije serije:

1. Igra sudbine, 2. La casa de papel, 3. Nemoguća ljubav, 4. Južni vetar, 5. Ubice mog oca, 6. Pokucaj na moja vrata, 7. Državni službenik

8. Drugo ime ljubavi, 9. Elite, 10. Junaci našeg doba.

Najpretraživaniji sportski događaji:

1. NBA, 2. Srbija-Škotska, 3. Roland Garros 2020. 4. Australian Open 2020, 5. US Open 2020, 6. Srbija-Norveška, 7. Adria Tour, 8. Srbija-Rusija, 9. Inđija-Crvena zvezda, 10. Crvena zvezda-Vojvodina.

Najpretraživaniji događaji:

1. Izbori u Americi, 2. NBA, 3. Izbori 2020, 4. Srbija-Škotska, 5. Dan državnosti Srbije, 6. Izbori u Crnoj Gori, 7. Uskrs 2020, 8. Dan svetog Patrika, 9. Protesti u Beogradu, 10. Roland Garros.

Najpretraživanije ličnosti:

1. Kobe Brajant, 2. Isidora Bjelica, 3. Patrijarh Irinej, 4. Žak Brel, 5. Ivan Bekjarev, 6. Donald Tramp, 7. Džo Bajden, 8. Radomir Antić, 9. Darija Kisić, 10. Predrag Kon.

Najpretraživanije aplikacije:

1. Zoom aplikacija, 2. Eon aplikacija, 3. Viber aplikacija, 4. E porezi aplikacija, 5. E dnevnik za roditelje aplikacija.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar