MEĐU IZMEĐU

NERAZJAŠNJENA TAJNA „TITANIKA”

639 pregleda
Nigde tela (Vikipedija)

Katastrofalna nesreća koja je zadesila putnike broda „Titanik” te davne 1912. godine do danas nije u potpunosti razjašnjena. Desetog aprila 1912. godine tačno u podne „Titanik” je isplovio iz Sautemptona prema Njujorku, a pet dana kasnije potonuo je u katastrofalnoj nesreći.

Od tada do danas postojale su razne priče i teorije o potonuću, a među njima se najčešće provlačila priča o pronalasku tela bogataša iz hladnih voda severnog Atlantskog okeana i odgurivanju tela siromašnih. Do danas je veoma mali broj tela pronađen u moru i olupini broda koja se i dalje nalazi na dnu okeana.

I reditelj filma „Titanik” Džejms Kamerun govorio je o ovom „fenomenu” pojasnivši kako se 33 puta spuštao do olupine i kaže da nikada nije video nijedan ostatak ljudskog tela.

More je sačuvalo odeću, obuću i lične stvari mnogih putnika, ali nijedan kostur nije viđen u olupini „Titanika”. Stručnjaci su pojašnjavali kako se tela u unutrašnjosti broda zbog manjih količina kiseonika sporije raspadaju, ali niko od istraživača i stručnjaka u njemu nije pronašao nijednu ljudsku kost.

Neki ovo objašnjavaju velikom olujom koja je tela jednostavno odbacila miljama daleko od mesta gde je „Titanik” potonuo, dok neki veruju da su tela jezivom snagom prirode jednostavno nestala.

(Izvor B92)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar