МЕЂУ ИЗМЕЂУ

НЕРАЗЈАШЊЕНА ТАЈНА „ТИТАНИКА”

Нигде тела (Википедија)

Нигде тела (Википедија)

Kатастрофална несрећа која је задесила путнике брода „Титаник” те давне 1912. године до данас није у потпуности разјашњена. Десетог априла 1912. године тачно у подне „Титаник” је испловио из Саутемптона према Њујорку, а пет дана касније потонуо је у катастрофалној несрећи.

Од тада до данас постојале су разне приче и теорије о потонућу, а међу њима се најчешће провлачила прича о проналаску тела богаташа из хладних вода северног Атлантског океана и одгуривању тела сиромашних. До данас је веома мали број тела пронађен у мору и олупини брода која се и даље налази на дну океана.

И редитељ филма „Титаник” Џејмс Kамерун говорио је о овом „феномену” појаснивши како се 33 пута спуштао до олупине и каже да никада није видео ниједан остатак људског тела.

Море је сачувало одећу, обућу и личне ствари многих путника, али ниједан костур није виђен у олупини „Титаника”. Стручњаци су појашњавали како се тела у унутрашњости брода због мањих количина кисеоника спорије распадају, али нико од истраживача и стручњака у њему није пронашао ниједну људску кост.

Неки ово објашњавају великом олујом која је тела једноставно одбацила миљама далеко од места где је „Титаник” потонуо, док неки верују да су тела језивом снагом природе једноставно нестала.

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар