ТРЕЋИ СМЕР

НОБЕЛ И ЧОВЕК БЕЗ СЛИКЕ

Насловница


Станко Стојиљковић

Више нема сумње: Пера је отишао у полицију. А ко је он? Јунак из цртаћа који није у сродству са нашим Алексом Жунићем. Другачије „Галаксија”не би ни осванула пре две године (три месеца касније).

Није савим извесно да ли је пре или касније известио Драгана Стојановића. Кога, питате се. Тај једва да има једну фотографију на интернету. Из млађих дана, наравно. Не бисте га препознали на улици; прошао, нисте га видели и тачка. Следећи пут ставите капи за ширење зеница, можда то помогне.

Елем, дотични тајанствени ме је наговорио. Ма какви, убедио да обновим „Галакасију”. И понудио бесплатно одржавање сајта на серверу Рачунарског факултета. Чувеног РАФ-а (не изговара се као Ратно ваздухопловство Уједињеног краљевства).

Сада електронску „Галаксију”чита неколико десетина хиљада наших од Америке до Аустралије. И даље сте сумњичави? Да бисте ми поверовали, мораћете да купите први штампани број. А тамо: есеји од којих се нећете лако растати. Све што сте желели да знате, а нисте имали кога да питате. Жалбе не примамо ако вам се појаве подочњаци после читања.

Чак и мој (раз)говорник с проф. др Милојем Ракочевићем, Србином који је први на свету рекао да је ДНК или „лозинка живота”истоветна и непроменљива у васцелој васељени. И код ванземаљаца? Јашта. Одбио је америчке часописе и прво се поверио „Галаксији”, за коју, иначе, пише.

Предочио нам (вам) је откриће за које се додељује Нобелова награда, ако је правде на овој планети!

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар