TREĆI SMER

NOBEL I ČOVEK BEZ SLIKE

Naslovnica


Stanko Stojiljković

Više nema sumnje: Pera je otišao u policiju. A ko je on? Junak iz crtaća koji nije u srodstvu sa našim Aleksom Žunićem. Drugačije „Galaksija”ne bi ni osvanula pre dve godine (tri meseca kasnije).

Nije savim izvesno da li je pre ili kasnije izvestio Dragana Stojanovića. Koga, pitate se. Taj jedva da ima jednu fotografiju na internetu. Iz mlađih dana, naravno. Ne biste ga prepoznali na ulici; prošao, niste ga videli i tačka. Sledeći put stavite kapi za širenje zenica, možda to pomogne.

Elem, dotični tajanstveni me je nagovorio. Ma kakvi, ubedio da obnovim „Galakasiju”. I ponudio besplatno održavanje sajta na serveru Računarskog fakulteta. Čuvenog RAF-a (ne izgovara se kao Ratno vazduhoplovstvo Ujedinjenog kraljevstva).

Sada elektronsku „Galaksiju”čita nekoliko desetina hiljada naših od Amerike do Australije. I dalje ste sumnjičavi? Da biste mi poverovali, moraćete da kupite prvi štampani broj. A tamo: eseji od kojih se nećete lako rastati. Sve što ste želeli da znate, a niste imali koga da pitate. Žalbe ne primamo ako vam se pojave podočnjaci posle čitanja.

Čak i moj (raz)govornik s prof. dr Milojem Rakočevićem, Srbinom koji je prvi na svetu rekao da je DNK ili „lozinka života”istovetna i nepromenljiva u vasceloj vaseljeni. I kod vanzemaljaca? Jašta. Odbio je američke časopise i prvo se poverio „Galaksiji”, za koju, inače, piše.

Predočio nam (vam) je otkriće za koje se dodeljuje Nobelova nagrada, ako je pravde na ovoj planeti!

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar