MEĐU IZMEĐU

ODOLETI CRVENIM USNAMA

320 pregleda
Za muški pogled (Vikipedija)

Šta je to na ženi što najviše privlači muškarce?

Za prvih deset sekundi, pošto upozna ženu, prosečan muškarac će otprilike polovinu tog vremena provesti gledajući u njene usne. A ako ona na njima nosi ruž, onda još i duže. Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu u Mančesteru pokazali su da su usne najtraktivniji deo ženskog lica.

U prvih deset sekundi muškarci su
fiksirali pogled na ružičasti karmin,
u proseku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž
njihovu pažnju držao u proseku 7,3 sekundi.

U istraživanju, u kome je učestvovalo 50 muškaraca, naučnici su pokazivali fotografije različitih žena, sa ružem i bez njega. U prvih 10 sekundi muškarci su fiksirali pogled na ružičasti karmin, u proseku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž njihovu pažnju držao u proseku 7,3 sekundi.

Kad je žena imala karmin na usnama, muškarci su njenim očima posvećivali prosečno tek 0,95 sekundi, dok su na kosu utrošili još manje – 0,85 sekundi. Pri tome, što su usne bile punije privlačile su više pažnje, piše australijski portal Whimn.

Glavni autor istraživanja doktor Džef Biti kaže da studija dokazuje da usne predstavljaju jedan od najsenzibilnijih delova ženskog tela i da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost među ljudima u pitanju.

„Istraživanje ukazuje na to da su crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizuelnu fiksaciju”, zaključio je Biti.

(Izvor B92)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar