МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ОДОЛЕТИ ЦРВЕНИМ УСНАМА

За мушки поглед (Википедија)

За мушки поглед (Википедија)

Шта је то на жени што највише привлачи мушкарце?

За првих десет секунди, пошто упозна жену, просечан мушкарац ће отприлике половину тог времена провести гледајући у њене усне. А ако она на њима носи руж, онда још и дуже. Резултати студије спроведене на Универзитету у Манчестеру показали су да су усне најтрактивнији део женског лица.

У првих десет секунди мушкарци су
фиксирали поглед на ружичасти кармин,
у просеку 6,7 секунди, док је за црвени руж
њихову пажњу држао у просеку 7,3 секунди.

У истраживању, у коме је учествовало 50 мушкараца, научници су показивали фотографије различитих жена, са ружем и без њега. У првих 10 секунди мушкарци су фиксирали поглед на ружичасти кармин, у просеку 6,7 секунди, док је за црвени руж њихову пажњу држао у просеку 7,3 секунди.

Kад је жена имала кармин на уснама, мушкарци су њеним очима посвећивали просечно тек 0,95 секунди, док су на косу утрошили још мање – 0,85 секунди. При томе, што су усне биле пуније привлачиле су више пажње, пише аустралијски портал Wхимн.

Главни аутор истраживања доктор Џеф Бити каже да студија доказује да усне представљају један од најсензибилнијих делова женског тела и да играју кључну улогу када је сексуална привлачност међу људима у питању.

„Истраживање указује на то да су црвене усне и перципирана атрактивност жене још увек нераскидиво повезани. Црвени руж се показује као најмоћнији фактор привлачности који значајно повећава визуелну фиксацију”, закључио је Бити.

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар