MEĐU IZMEĐU

OSNIVAČ OD SNA DO JAVE

327 pregleda

U prepunoj svečanoj sali Matematičke gimnazije održana je promocija knjige Milana O. Raspopovića „Matematička gimnazija – od sna do jave”.

Na promociji su govorili, nakon uvodne reči direktora Matematičke gimnazije Srđana Ognjanovića, Miloje Rakočević, Čedo Nedeljković, Miloljub Albijanić i Milan O. Raspopović (autor). Milan O. Raspopović je učesnik i svedok osnivanja Matematičke gimnazije.

Bio je njen direktor trideset i jednu godinu, kako reče Miloljub Albijanić. Knjiga je proizvod njegovog višedecenijskog rada u toj školi i iskustva koja je stekao za sve to vreme. Miloje Rakočević, recenzent knjige, je rekao da „Matematička gimnazija – od sna do jave” ima kompoziciju književnog dela.

Govornici su se osvrnuli na prošlost Matematičke gimnaije, podsećajući prisutne na brojne teškoće sa kojima su se osnivači Matematičke gimnazije susretali, ali isto tako, preko Šuvarove reforma školstva do nerešenog pitanja statusa Matematičke gimnazije. Sam autor je posebnu pažnju skrenuo na nedovoljnu medijsku posvećenost uspesima učenika Matematičke gimnazije. Svi prisutni su dobili po jedan primerak knjige.

(Izvor MG)

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar