МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПАМЕТНИ ФРИЖИДЕР ЈАВЉА

Купи ми то, то и то (Самсунг)

Купи ми то, то и то (Самсунг)

Списак за куповину, макар када је реч о намирницама које се чувају у фрижидеру, уз „Самсунгову” звезду кухиње више вам неће бити потребан. „Самсунгов” фрижидер (Samsung Family Hub) , опремљен камерама, сам прави „шелфије”, то јест селфије онога што се у том тренутку налази на полицама (shelf, то јест полица и селфи) и шаље власнику на телефон.

Представљен је пре годину дана, а сада је постао хит. Идеја је да презапосленим власницима уређај шаље информације о томе шта има од намирница у њему како се храна не би нагомилавала, бацала или, с друге стране, да власници не би заборавили да купипе оно што им је потребно.

Фрижидер, такође, предлаже рецепте, пали и гаси рерну. Уређај има три камере које фотографишу полице сваки пут када се врата затворе и аутоматски их шаље на мобилни телефон власника. Камере се налазе при врху, у средини и на дну врата, а фотографије направи секунд пре него шо се угасе светла на фрижидеру.

Они који желе да га имају морају да издвоје око четири и по хиљаде евра. На тржишту постоји и повољнија верзија коју производи „Бош”. За око 1.066 евра власник може да очекује само две камере, али и упозорење уколико су врата остала отворена.

(Извор РТС)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар