MEĐU IZMEĐU

PAMETNI FRIŽIDER JAVLJA

1.256 pregleda
Kupi mi to, to i to (Samsung)

Spisak za kupovinu, makar kada je reč o namirnicama koje se čuvaju u frižideru, uz „Samsungovu” zvezdu kuhinje više vam neće biti potreban. „Samsungov” frižider (Samsung Family Hub) , opremljen kamerama, sam pravi „šelfije”, to jest selfije onoga što se u tom trenutku nalazi na policama (shelf, to jest polica i selfi) i šalje vlasniku na telefon.

Predstavljen je pre godinu dana, a sada je postao hit. Ideja je da prezaposlenim vlasnicima uređaj šalje informacije o tome šta ima od namirnica u njemu kako se hrana ne bi nagomilavala, bacala ili, s druge strane, da vlasnici ne bi zaboravili da kupipe ono što im je potrebno.

Frižider, takođe, predlaže recepte, pali i gasi rernu. Uređaj ima tri kamere koje fotografišu police svaki put kada se vrata zatvore i automatski ih šalje na mobilni telefon vlasnika. Kamere se nalaze pri vrhu, u sredini i na dnu vrata, a fotografije napravi sekund pre nego šo se ugase svetla na frižideru.

Oni koji žele da ga imaju moraju da izdvoje oko četiri i po hiljade evra. Na tržištu postoji i povoljnija verzija koju proizvodi „Boš”. Za oko 1.066 evra vlasnik može da očekuje samo dve kamere, ali i upozorenje ukoliko su vrata ostala otvorena.

(Izvor RTS)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar