MEĐU IZMEĐU

PAMETNI SAT-TELEFON

718 pregleda

Bilo da se bavite sportom ili spadate u biznis korisnike, najnoviji pametni sat kineske kompanije „Huavej može vam biti i te kako koristan.

 Huawei watch GT2 je, pre svega, elegantan i dizajnerski autentičan naslednik prethodnika iz GT porodice. Vodootporan je i dolazi u biznis i sportskoj varijanti. Značajno poboljšanje je prisutno u vidu jače baterije, ne samo u odnosu na prethodne „Huavej” modele već i na konkurentne satove drugih proizvođača.

Baterija kapaciteta 455 mAh pruža mogućnost upotrebe u trajanju do dve nedelje bez potrebe za punjenjem uređaja koje je usput i bežično. Pomislilo bi se da ovako jaka baterija utiče na gramažu sata, međutim, to nije slučaj. GT2 je zapravo još lakši od prethodnika i teži 41 umesto 46 grama. Za manju potrošnju energije je u velikoj meri zadužen procesor, a traba spomenuti i allways on  mod koji ukoliko bude aktiviran troši značajno manje energije.

Amoled HD ekran prikazuje sliku rezolucije 454×454 piksela, a raznovrsni skinovi su veoma interesantni. Način na koji se sat povezuje sa pametnim telefonom ili Huawei freebuds 3 bluetooth slušalicama krajnje je jednostavan.

Ilustracija

Zvučnik i mikrofon na satu funkcionišu sasvim dobro mada se ipak čini da bi na narednom modelu moglo doći do unapređenja na ovom polju. Konkretno, ukoliko se korisnik sata nalazi u bučnijoj prostoriji, a obavlja razgovor putem integrisanog mikrofona dolazi do blagog mešanja zvukova.

Svakako, jedna od interesantnijih opcija odnosi se na slušanje muzike pa tako sat može biti u funkciji plejera sa 2,5 GB interne memorije – i više nego dovoljno za skladištenje na stotine MP3 fajlova.

Što se tiče fitnes aktivnosti, Huawei watch GT2 daje uvid u podatke u vezi sa otkucajima srca, disanjem, nivoom stresa, kvalitetom sna i to kroz nekoliko aplikacija i različitih modova za korišćenje. Takođe, tu je i podrška za čak 15 različitih sportova koji se upražnjavaju unutra ili napolju.

Zaključak je da se radi o kvalitetnoj spravici koja, pre svega, može poslužiti kao zamena za pametni telefon, ali i olakšati i ubrzati brojne svakodnevne procese u sklopu komunikacije i zabave.

(Izvor RTS)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar