MEĐU IZMEĐU

PETNAESTI „DANI INŽENJERA”

225 pregleda
Procesaši i polimerac

Jubilarni ,,Beogradski dani inženjera organizovani su 15. put zaredom od 24. marta do 28. marta na Mašinskom fakultetu, i sastojali su se iz takmičarskog i edukativnog dela. U okviru takmičarskog dela upriličena je lokalna runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja, koje se odvijalo u dve kategorije – Studija slučaja (Case Study) i Inovativni dizajn (Innovative Design). U edukativnom delu takmičari su učestvovali i na dve zanimljive radionice koje su vodile Milica Malešević i Ana Pantelić. Verujemo da im je ono što su naučili bilo korisno ne samo na takmičenju, već i u vudućoj inženjerskoj karijeri.

U okviru Beogradskih dana inženjerabio je tradicionalni Sajam inovacija, osnovan s ciljem da studentima pruži priliku da predstave svoje projekte iz nauke i inženjerstva. Ove godine posetioci su imali priliku da vide simulator letenja, letelice i raketu studentske grupe Beoavia, 3D građevinski štampač NaturEca, formulu studentskog tima Drumska strela, projekte tima H-Bridges, zanimljive eksperimente iz nauke, a i da saznaju o održivim klupama start-apa Strawberry Energy-ja i o mnogim aktuelnim projektima iz nauke, inženjerstva i tehnologije.Takmičari su ove godine pokazali da imamo kvalitetne i svestrane studente i da nam je budućnost svetla uz ovako talentovane, vredne i kreativne buduće inženjere, koji su smisao i razlog održavanja Beogradksih dana inženjera.

Ovogodišnji Case Study pokrovitelj bila je kompanija NIS, jedna od najvećih energetskih u jugoistočnoj Evropi i jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji. NIS je ovogodišnjim pobednicima, timu ,,Procesaši i polimerac, koji su činili Marija Tulejić, Martin Savićević, Marija Božović i Gavrilo Mihajlović, studenti završnih godina Tehnološko-metalurškog fakulteta, obezbedio plaćenu praksu u ovoj kompaniji.

Tim ,,Sklopkapobednik je druge kategorije – Inovativnog dizajna, koja se ove godine održala prvi put i čiji je pokrovitelj bila kompanija SBT. Tim su činile Jelena Stanisavljević, Maša Novaković, Iva Marković i Joka Nikolić, studenti Tehnološko-metalurškog i Elektrotehničkog fakulteta.

Pobednici u obe kategorije kvalifikovali su se za učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC-Alpe-Balkan, koja će se održati u Mariboru u maju ove godine, a mi ćemo bodriti naše predstavnike da i tamo budu najbolji i da se plasiraju u finalnu rundu – EBEC Final, koja će biti u Zagrebu. Pogledajte galeriju:

O autoru

administrator

Ostavite komentar