MEĐU IZMEĐU

PIVO NAJŠTETNIJE PIĆE

979 pregleda

Ruski lekar Danil Pokrovski smatra da pivo najviše šteti ljudskom zdravlju, dok je suvo crno vino najmanje štetno alkoholno piće.

 Danil Pokrovski smatra da je pivo najopasnije alkoholno piće koje nanosi najviše štete ljudskom zdravlju, zbog čega bi ga trebalo zabraniti. „Alkohol je najmanje štetan sastojak piva. Ostale komponente, koje daju pivu ukus, boju, penu izuzetno su štetne za ljudsko zdravlje, uključujući one supstance koje sadrže kobalt, objasnio je ruski stručnjak.

On je istakao da je ta supstanca kardiotoksična, a njegova dozvoljena dnevna doza sadržana je u 375 mililitara piva. „Metali koje sadrži pivo izazivaju kardiopatiju, masnoću oko srca, a patologiju neretko prati i smrt obolele osobe”, ističe Pokrovski. Lekar je naveo primer srednjovekovnih umetnika koji su radili sa bojom na bazi kobalta. Kako se navodi, niko od njih nije doživeo starost zbog toksičnosti tog metala.

Narkolog je naglasio i da se ljubitelji piva takođe mogu otrovati kobaltom. Pokrovski je dodao da je najmanje štetno alkoholno piće suvo crno vino, jer je posebno bogato vitaminima, mikroelementima i antioksidantima.

(izvor Sputnjik)

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar