TAKNUTO ĆAKNUTO

PIVO SA UKUSOM SUZAVCA

390 pregleda
Vaš buzdovan (Dogfiš hed)

Američka pivara „Dogfiš hed” poznata je po tome što neretko koristi vrlo zanimljive sastojke u pravljenju piva, u rasponu od svinjetine do Mesečevih meteora. Ovi pivski avantursti su se udružili sa kompanijom „Mejs sekjuriti internešenel”, koja se bavi bezbednišću, i stvorili od imenom „u vašem buzdovanu” (engl. mace – buzdovan) sa ukusom – suzavca.

„Od ovog piva definitivno će vam utrnuti usta. Jer verovatno niko od vas ni u snu ne bi pomislio da bi suzavac mogao da dâ dobar ukus pivu”, ističu pivari. Neobično pivo napravljeno je sa sprejom od bibera, koji je sastojak suzavca, kao jednim od glavnih sastoajka. Ono sadrži i supstancu oleoresin capsicum, aktivni sastojak pomenutog spreja.

„Rad na suzavac pivu je jedna od najzabavnijih saradnji koje smo dosada imali. Jako smo ponosni na kreaciju koju smo napravili sa našim prijateljima iz ,Mejs sekjuritija, izjavio je kreator piva Sem Kalagion.

U prodaju će se naći da samo 200 flaša suzavac-piva od 750 mililitara suzavac piva. Pravi ljubitelji piva moći će da probaju i točenu verziju, ali samo u pivari u Miltonu u Delaveru, gde je pivo i prozvedeno.

(Izvor B92)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar