ТАКНУТО ЋАКНУТО

ПИВО СА УКУСОМ СУЗАВЦА

Ваш буздован (Догфиш хед)

Ваш буздован (Догфиш хед)

Америчка пивара „Догфиш хед” позната је по томе што неретко користи врло занимљиве састојке у прављењу пива, у распону од свињетине до Месечевих метеора. Ови пивски авантурсти су се удружили са компанијом „Мејс секјурити интернешенел”, која се бави безбеднишћу, и створили од именом „у вашем буздовану” (енгл. mace – буздован) са укусом – сузавца.

„Од овог пива дефинитивно ће вам утрнути уста. Јер вероватно нико од вас ни у сну не би помислио да би сузавац могао да дâ добар укус пиву”, истичу пивари. Необично пиво направљено је са спрејом од бибера, који је састојак сузавца, као једним од главних састоајка. Оно садржи и супстанцу oleoresin capsicum, активни састојак поменутог спреја.

„Рад на сузавац пиву је једна од најзабавнијих сарадњи које смо досада имали. Јако смо поносни на креацију коју смо направили са нашим пријатељима из ,Мејс секјуритија, изјавио је креатор пива Сем Kалагион.

У продају ће се наћи да само 200 флаша сузавац-пива од 750 милилитара сузавац пива. Прави љубитељи пива моћи ће да пробају и точену верзију, али само у пивари у Милтону у Делаверу, где је пиво и прозведено.

(Извор Б92)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар