MEĐU IZMEĐU

POČAST SRPSKIM NAUČNICIMA

629 pregleda

U Kini je nedavno održan na veliki međunarodni  kongres grejanja, hlađenja i klimatizacije, zapravo energie koja se koristi u građevinama. Organizator je bio Univerzitet Šandong iz grada Jinan. Tom prilikom je poznata izdavacka kuća „Elsevir” organizovala prijem povdom 40 godina izlazenja casopisa Energy&Buildings i odala priznanje srpskim naučnicima, prof. dr Mariji Todorović i prof. dr Branislavu Todoroviću, koji su dugo bili članovi izdavačkog odbora.

Branislav i Marija Todorović

Sadašnji glavni urednik je u ime kompanije „Elsevir” uručio ugraviranu ploču sa imenom i prezimenom prof. dr Branislava Todorovića koji je predvodio časopis 30 godina (sve do  2016.).  Počeo je sa zvanjem evropski urednik, a kasnije postao glavni urednik. Posebno je istaknuto da uticaj (impact factor), što je mera kvaliteta časopisa, sa 0,3 porastao na 4 (najviša ocena u pomenutoj naučnoj oblasti) za vreme dok ga je uređivao prof. dr Branislav Todorović. Zbopg toga je istaknuti srpski naučnik proglašen počasnim glavni urednik, prvi kome je takvo zvanje „Elsevir” dodelio.

Istovremeno je naglasio da je prof. dr Marija Todorović kao član redakcionog odbora u znatnoj meri doprinela ugledu časopisa, recenzirajući radove i dajući stručne savete autorima.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar