MEĐU IZMEĐU

POD ZEMLJOM 20.000 LJUDI

364 pregleda

Ispod oblasti Kiršehir u Kapadokiji nalazi se 15 podzemnih gradova. Tri su trenutno otvorena za javnost, ali će uskoro turisti imati priliku da istraže i ostale, piše portal „Lonli planet”, prenose RIA Novosti. Ovi gradovi, sa podzemnim manastirima, kapijama, bunarima, prostorijama za stoku i sa ventilacijom, izgradili su prvi hrišćani koji su bežali od progona rimskih vlasti.

Katakombe su bile mesto ne samo za privremeni boravak i molitvu, već i za stalno nastanjenje. Jedna od najvećih, Derinkuju, mogla je da sakrije do 20 hiljada ljudi, zajedno sa stokom i zalihama. I pored bogate istorije i poznatih odmarališta, Kiršehir nije mnogo popularan, pa se nadaju da će iskopani podzemni gradovi privući međunarodne turiste u to područje.

(Izvor Sputnjik)

 

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

  • Vrlo interesantan članak, saznanje koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ovdje se otvara čitav niz pitanja i nedoumica – zar je ovo moguće, kakto to nismo ranije saznali, ko je krio ove podatke (saznanja), kakav nam je obrazovni sistem … i mnoga druga pitanja.

    Zahvalan sam portalu galaksijanova.rs na ovoj informaciji. Predlažem da se svi prilozi ubuduće, pored izvora, dopune datumom objavljivanja.
    Svako vam dobro i mnogo uspjeha u radu!
    Prnjavor, Republika Srpska / BiH, 05.11.2020.g.

Ostavite komentar