MEĐU IZMEĐU

PODSTREK PROMOCIJI NAUKE

268 pregleda

Povodom Dana nauke, Centar za promociju nauke (CPN) je u Rektoratu Univerziteta u Beogradu dodelio priznanja dobitnicima finansijske podrške za projekte promocije nauke, a u Naučnom klubu Beograd organizovana je trka robota.

Osmu godinu zaredom, Centar za promociju nauke obeležio je nacionalni Dan nauke. U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u utorak, 10. jula, tim povodom dodeljena su priznanja organizacijama i pojedincima koji su učešćem na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke predstavili originalne ideje i koji će tokom naredne godine razvijati svoje projekte.

Ministar Mladen Šarčević

Svečanoj dodeli prisustvovali su ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Živoslav Tešić, a prisutnima se obratio i v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić.

U Mejkers spejsu u okviru Naučnog kluba Beograd, organizovan je Robot maraton tokom koga su timovi konstruisali, programirali i podešavali svoja robotska vozila pre velike trke. Na istoj adresi, ali u susednoj radionici, za nešto mlađe organizovane su konstruktorske igre. Dan nauke, ustanovljen uredbom Vlade Srbije iz 2010. godine, obeležava se na dan rođenja Nikole Tesle.

(Izvor CPN)

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar