MEĐU IZMEĐU

POPIJ SVOJU VAKCINU

201 pregleda

Pretklinička ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona u obliku jogurta, koji se razvija u „Centru za personalizovanu medicinu u Sankt Peterburgu, trebalo bi da budu završena 2021. godine, saopštio je direktor Instituta za eksperimentalnu medicinu (IEM) Aleksandar Dmitrijev.

„Trenutno radimo na pretkliničkim istraživanjima koje planiramo da završimo tokom ove godine. Ovo je fermentisani mlečni proizvod, vrsta probiotika s kojim radimo već 20 godina ili čak više, imamo dobro uspostavljene tehnologije koje omogućavaju kloniranje fragmenata gena patogenih mikroorganizama i dobijanje korisnog soja, koji se obično naziva kefir ili jogurt, izjavio je Dmitrijev u emisija televizije „Rusija 24.

Dmitrijev je rekao da će naučnicima biti potrebno dodatno finansiranje kako bi sproveli klinička ispitivanja i dodao da je tehnologija proizvodnje leka izuzetno jednostavna.Podsetimo, od 18. januara u Rusiji je počela masovna vakcinacija protiv kovida-19.Vakcina „sputnjik ve (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar