MEĐU IZMEĐU

POUZDAN TEST ZA KORONU

264 pregleda

Naučnici Centralnog istraživačkog instituta za epidemiologiju Savezne službe za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor) razvili su novi test visoke preciznosti za dijagnozu virusa korona koji ne daje lažno pozitivnu reakciju.

„Dijagnostički komplet uspešno je prošao klinička ispitivanja i 25. marta je registrovan za upotrebu u Ruskoj Federaciji (sertifikat o registraciji za medicinski proizvod br. RZN 2014/1987), navodi se u saopštenju na sajtu Rospotrebnadzora.

Novi test ispunjava sve savremen zaheteve za osetljivost i specifičnost i omogućava da se u jednom istraživanju otkriju ne samo SARS-CoV-2, već i da se on diferencira od sličnih virusa, kao i od MERS-Cov (bliskoistočni respiratorni sindrom).U petak je direktorka Rospotrebnadzora saopštila da će novi testovi za određivanje KOVID-19  davati rezultate za 2,5 sata i znatno pojednostaviti proceduru. Oni će pomoći da se identifikuju ljudi, a prvenstveno lekara koji već imaju imunitet na virus korona.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 785 hiljade slučajeva zaraze, a umrlo je više od 37 hiljada ljudi.U Rusiji je registrovano 1.836 obolelih od virusa korona, od kojih je 1.226 u Moskvi.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar