TAKNUTO ĆAKNUTO

PRAŠUMA USRED HOTELA

602 pregleda
Zbog gostiju (Vikipedija)

Svetska prestonica luksuza dobija još jedan jedinstven objekat – prvi hotel sa sopstvenom prašumom! Otvaranje je planirano za ovu godinu, a hotel bi trebalo da se prostire na 185.800 kvadratnih metara i da poseduje veštačku plažu!

Od 185.800 kvadratnih metara hotela,
gotovo 7.000 biće pod prašumom.

Arhitekte i graditelji u Dubaiju pripremaju prvi hotel u svetu koji ima svoju sopstvenu prašumu. Luksuzno zdanje, između ostalog, imaće i bazen na 25. spratu sa staklenim dnom kroz koje će se pružati pogled na ulice Dubaija, najavljena je i veštačka plaža i brojni drugi sadržaji osmišljeni za maksimalan užitak gostiju.

Iza projekta Rosemont Five Star Hotel & Residences stoji kompanija ZAS Architects, a prema nacrtu, hotel će činiti 47-spratna kula, a tik uz nju biće i stambena zgrada iste visine sa oko 280 stambenih jedinica. Od 185.800 kvadratnih metara hotela, gotovo 7.000 biće pod prašumom.

Grad poznat po veštačkim ostrvima i arhitekturi koja obara rekorde, u 2018. godini dočekuje projekat vredan 550 miliona dolara (450 miliona evra) koji redefiniše luksuz. Prema navodima idejnih tvoraca ovog do sada nezamislivog ugostiteljskog objekta, i sam dolazak u hotel biće doživljaj. Goste će pozdraviti dinamične trodimenzionalne projekcije koje će ulazni deo pretvarati u prašumu ili ogroman akvarijum.

U foajeu će roboti preuzimati prtljag. Gosti hotela i rezidenti zgrade moći će da uživaju u kuglanju, parku sa trampolinama i bronim drugim zanimacijama smeštenim u zajedničkoj bazi ovih kula bliznakinja. Na vrhu petospratne baze biće džungla sa vodopadima, potocima i senzornim sistemom za padavine koji će atmosferu činiti nalik na onu u vlažnoj prašumi.

(Izvor RTS)

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar