PLANETA ŽENA

PRAVA LJUBAV JE NEMUŠTA

5.441 pregleda
Bez reči (Piksels)

Kada bi, daleko bilo, bilo više nagluvih i nemih, svet bi bio mentalno pravedniji, a ljubav iskrenija.

Prof. dr Jovo Toševski

Kada žena iskreno kaže muškarcu „Volim te”, to je, u suštini, izraz njene sebičnosti. Prava ljubav mora biti nemušta, bez ikakvih reči, odnosno  bez korišćenja  govora. Nisu potrebne reči da bi se ona dokazala.

Osnovna prednost čoveka kao vrste jeste sposobnost govora koja ga je izdigla iznad svih ostalih životinja, zato se ona ne sme ugroziti na bilo koji način.

Ideal ljubavi, nažalost,
postaje vidljiv u nemogućnosti
govora i nesposobnosti da
osobe bilo šta čuju.

Međutim, da bismo pobliže shvatili nameru mozga, koji kroz govor ostvaruje svoj funkcionalni mod, situaciju tzv. ljubavi moramo uporediti sa nekim teškim i, na sreću, retkim anomalijama ljudi.

Ako je čovek gluvonem, čime se briše govor, onda je iskazivanje ljubavi moguće bez reči. Naime, zlo najčešće dolazi iz reči.

Ideal ljubavi postaje vidljiv u nemogućnosti govora i nesposobnosti da dve osobe bilo šta čuju. Verujem da imate, kao većina ljudi, empatiju za takve, jedino oni imaju sve preduslove da „iskreno vole”.

Kad žena kaže „JA TE VOLIM”,  to znači da ONA VOLI. Koji razlozi stoje iza tog izjašnjavanja? Lični ili subjektivni, a to znači sebični i egocentrični. Zašto to mora da interesuje njenog partnera koji ima svoj mozak s, takođe, usađenom sebičnošću?

I obratno: muškarac kaže ženi „JA TE VOLIM”. Da li sada svi treba da popadaju u nesvest ili da urade svakojake gluposti, samo zato što je određeni muški mozak u stanju lične zaljubljenosti?

Tu počinje vrzino kolo ljudske psihologije. Traži se da voljeni treba da bude zahvalan za to što ga neko voli i da izvrši sve što ona ili on očekuje.

Ljubav se tiče samo onoga ko je u sebi nosi. Kada žena izgovori „VOLIM TE”, ona je upotrebila svoje ORUĐE. Za muškarca je to NEPROMIŠLJENA BESKORISNA BUDALAŠTINA.

Seks nije moguć ni na daljinu,
ni na blizinu, ukoliko polni organi
nisu u neposrednom dodiru.

Poznata vam je krilatica „Obećaj mi” popularna kod žena, ili „Držim te za reč” češća kod muškaraca.

Jednostavno to „Volim te”, osim što nije nikakav dokaz ili potvrda, po svojoj prirodi je aseksualno jer ne podrazumeva seksualnu akciju.

U seksu presudnu ulogu ima distanca. Seks nije moguć ni na daljinu a, ni na blizinu, ukoliko polni organi nisu u neposrednom dodiru.

Fizika seksa zahteva nultu distancu. Ako pored nekoga sedite u bioskopu, vi ste vrlo daleko od seksa iako izgleda da ste mu blizu. Za seks je potrebna kritična distanca. Isto važi za poljubac, zagrljaj i milovanje.

Nije dovoljno  da žena bude tik uz vas, ona mora da bude na vama ili vi na njoj, i da vi funkcionalno budete u njoj na mestu koje ima anatomsku komplementarnost  građenu za spajanje isturenog muškog polnog organa i uvučenog ženskog polnog organa.

Kada bi, daleko bilo, bilo više nagluvih i nemih, svet bi bio mentalno pravedniji, a ljubav iskrenija.

(Odlomak iz knjige „Najveći mit mozga je ženskog roda – šta muškarac sme, a žena nikako ne sme”, izdavač „Znanje plus”)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar