МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПРАВОСЛАВЉЕ И НАУКА

Патријарх Иринеј (Емил Ваш, Бета)

Патријарх Иринеј (Емил Ваш, Бета)

Београд је од 23. до 27. октобра домаћин Првог међународног конгреса православних научника, под чијим окриљем се одржавају Прва међународне конференције православних научника у Србији и Шеста међународна конференција удружења православних научника.

Позвани су научни, просветни и културни посленици, стручњаци из различитих области, који би требало да допринесу бољој и тешњој сарадњи држава православног света. Значајан скуп у нашој земљи благословио је Његова Светост патријарх српски Иринеј.

Како је најављено, биће заступљене следеће научне области: теологија и филозофија, историја и филологија, култура и уметност, педагогија, право, политикологија и социологија, економија, информационе технологије, медицина и биотехнологија, екологија и геологија и архитектура и грађевина. Предвиђен је округли сто, под називом „Православље 100 година након Октобарске комунистичке револуције, 1917-2017”.

Председаваће  протојереј Генадиј Заридзе, председник Удружења православних научника (Русија) и проф. др Миленко Бодин, председник српског одељења Удружења православних научника (Србија).

О аутору

Станко Стојиљковић

1 коментар

  • Pa zar u tom udruženju nema, fizičara, matematičara, hemičara i ostalih prirodnjaka?
    Dali bi, da su živi Bošković, Tesla, Pupin, Milanković, makar kao posmatrači bili udostojeni tog umno-duhovnog sobranja.

Оставите коментар