MEĐU IZMEĐU

PRAVOSLAVLJE I NAUKA

900 pregleda
Patrijarh Irinej (Emil Vaš, Beta)

Beograd je od 23. do 27. oktobra domaćin Prvog međunarodnog kongresa pravoslavnih naučnika, pod čijim okriljem se održavaju Prva međunarodne konferencije pravoslavnih naučnika u Srbiji i Šesta međunarodna konferencija udruženja pravoslavnih naučnika.

Pozvani su naučni, prosvetni i kulturni poslenici, stručnjaci iz različitih oblasti, koji bi trebalo da doprinesu boljoj i tešnjoj saradnji država pravoslavnog sveta. Značajan skup u našoj zemlji blagoslovio je Njegova Svetost patrijarh srpski Irinej.

Kako je najavljeno, biće zastupljene sledeće naučne oblasti: teologija i filozofija, istorija i filologija, kultura i umetnost, pedagogija, pravo, politikologija i sociologija, ekonomija, informacione tehnologije, medicina i biotehnologija, ekologija i geologija i arhitektura i građevina. Predviđen je okrugli sto, pod nazivom „Pravoslavlje 100 godina nakon Oktobarske komunističke revolucije, 1917-2017”.

Predsedavaće  protojerej Genadij Zaridze, predsednik Udruženja pravoslavnih naučnika (Rusija) i prof. dr Milenko Bodin, predsednik srpskog odeljenja Udruženja pravoslavnih naučnika (Srbija).

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

  • Pa zar u tom udruženju nema, fizičara, matematičara, hemičara i ostalih prirodnjaka?
    Dali bi, da su živi Bošković, Tesla, Pupin, Milanković, makar kao posmatrači bili udostojeni tog umno-duhovnog sobranja.

Ostavite komentar