MEĐU IZMEĐU

PREDZNACI DEPRESIJE

417 pregleda
Pixabay/Abbat

Pet ranih simptoma koje ne bi trebalo zanemariti.

Depresija je jedna od najčešćih mentalnih bolesti u svetu, zbog čega je važno da naučite da prepoznate njene simptome i na vreme se obratite psihoterapeutu, psihijatru ili nekoj drugoj stručnoj osobi koja može da vam pomogne. City Magazine je izdvojio pet ranih simptoma na koje posebno treba obratiti pažnju, prenosi zadovoljna.rs.

Gubljenje nade

Jedan od prvih i najočiglednijih znakova depresije je gubitak nade.On se manifestuje naglom pojavom pesimizma, gubitkom vere u sebe i uverenjem da je svet nepravedan i da je uzaludno pokušati uraditi bilo šta za sebe ili druge.

Zapostavljanje hobija

Ako vam naprasno više nije stalo da vaših interesovanja i hobija, koji su vam do skoro pričinjavali zadovoljstvo, trebalo bi da se zapitate da li se iza manjka entuzijazma za ove aktivnosti krije neki ozbiljniji problem.

Iznenadna nesanica

Da li vam je u poslednje vreme teško da zaspite? Ili se možda često budite noću? Moguće je da je vaša nesanica izazvana depresijom, naročito ako se ona javila iznenada i vi se ranije niste žalili na loš san.

Promene apetita i težine

Depresija može dovesti do naglog povećanja ili smanjenja apetita i sledstveno tome, rasta ili pada telesne težine. Ako primetite da ste ođednom gladniji nego ranije, obratite se lekaru.Preporučljivo je da isto učinite i ako ođednom prestanete da jedete onoliko koliko ste navikli.

Nekontrola emocija

U slučaju da vas u poslednje vreme obuzimaju emocije i niste u stanju da ih iskontrolišete, velike su šanse da se nalazite u ranom stadijumu depresije.Kada se tako osećate, važno je da se suzdržite od donošenja ishitrenih odluka, zbog kojih ćete kasnije zažaliti.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

2 komentara

  • Onaj ko se nije borio sa depresijom ne zna sta je prava muka, koliko god to delovalo smesno. Depresija je izuzetno tesko psihicko stanje prouzrokovano raznim stvarima. Postoje razni vidovi lecenja koje sam i licno prosao.Sve se moze srediti ali za sve treba vreme kao i za ovaj problem. Dosta razgovora sa strucnim licima, setnja po prirodi, dijetetski suplement spermidin, dosta licnog truda i sve na kraju bude dobro.

    • Tako je, slažem se sa Vama. Nema goreg stanja od depresivnog. Bukvalno sam bila kao drvo koje se jedva pomera sa mesta na mesto. Lekovi pomagali u početku,pošto nije otklonjen uzrok,terapija više nije delovala. Onda sam jednostavno, zbog dece,rešila da je pobedim. Prestala sa lekovima i naredila sebi da više ne budem depresivna. To je bilo pre 10 god, još uvek sam dobro. Bogu hvala na tome.

Ostavite komentar