MEĐU IZMEĐU

PROVERA KORONE NA DALJINU

244 pregleda

 

Centar za molekularnu dijagnostiku Ruskog državnog organa za sanitarni nadzor i kontrolu (Rospotrebnadzor) počinje da sprovodi beskontaktno testiranje na kovid-19 kod kuće pacijenata, što će omogućiti da se bolest otkrije u ranoj fazi.

„Za sprovođenje testiranja stručnjaci Centra za molekularnu dijagnostiku koriste veoma osetljivi sistem za testiranje, koji su razvili naučnici sa Centralnog naučno-istraživačkog instituta za epidemiologiju, saopštila je ruska služba.

Kako se navodi, stručnjak „Rospotrebnadzora će posetiti osobu koja želi da se testira, kako bi je uputio kako samostalo da uzme bris. Ekspert nakon toga nosi materijal na analizu. Testovi će omogućiti da se virus otkrije u ranoj fazi, kao i kod ljudi koji nemaju izražene simptome.

Dakle, na taj način se može testirati ko god želi, bez odlaska kod lekara. Objašnjava se da će usluga za sada biti dostupna za stanovnike Moskve i Moskovske oblasti. Stručnjaci rade na tome da u skorije vreme obuhvate sve ruske regione. Ističe se da se testiranje plaća.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar