МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПРОВЕРА КОРОНЕ НА ДАЉИНУ

Спутњик/Григорије Сисојев

 

Центар за молекуларну дијагностику Руског државног органа за санитарни надзор и контролу (Роспотребнадзор) почиње да спроводи бесконтактно тестирање на ковид-19 код куће пацијената, што ће омогућити да се болест открије у раној фази.

„За спровођење тестирања стручњаци Центра за молекуларну дијагностику користе веома осетљиви систем за тестирање, који су развили научници са Централног научно-истраживачког института за епидемиологију, саопштила је руска служба.

Како се наводи, стручњак „Роспотребнадзора ће посетити особу која жели да се тестира, како би је упутио како самостало да узме брис. Експерт након тога носи материјал на анализу. Тестови ће омогућити да се вирус открије у раној фази, као и код људи који немају изражене симптоме.

Дакле, на тај начин се може тестирати ко год жели, без одласка код лекара.  Објашњава се да ће услуга за сада бити доступна за становнике Москве и Московске области. Стручњаци раде на томе да у скорије време обухвате све руске регионе. Истиче се да се тестирање плаћа.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар