MEĐU IZMEĐU

PRVA DRŽAVA „BOGOVA”

391 pregleda

Bez obzira na to što Asgardija nema nikakve teritorije na Zemlji, ona ima već skoro 200.000 građana, koji su se pridružili državi preko interneta, i ambiciozne planove o izgradnji naselja u niskoj orbiti Zemlje i na Mesecu.

Formirana je nova svemirska država pod nazivom Asgardija, njen prvi lider je ruski naučnik i milijarder Igor Ašurbejli, piše magazin „Njuzvik”. On je na svečanoj ceremoniji koja je održana u Beču zvanično osnovao novu državu. „Formirali smo sve grane nacije. Mogu da saopštim da se rodila Asgardija”, rekao je milijarder.

„Asgardija će napraviti infrastrukturu
koja neće zavisiti od kopnenog sistema.
Asgardijanci će imati prenosne uređaje
sa integrisanim pasošima, kreditne
kartice i tradicionalne smartfone.”

Asgardija ima sve što je potrebno za formiranje države: ustav, zastavu, himnu i izabrane predstavnike, a uz to zemlja radi na korišćenju nove kriptovalute „solar” za izgradnju svoje ekonomije. Što se tiče veze sa Zemljom, Ašurbejli je izjavio da oni imaju plan da izgrade nezavisnu državu.

Igor Ašurbejli (Vikipedija)

„Asgardija će napraviti infrastrukturu koja neće zavisiti od kopnenog sistema. Asgardijanci će imati prenosne uređaje sa integrisanim pasošima, kreditne kartice i tradicionalne smartfone.” Neki od altruističkih planova Ašurbejlija uključuju obezbeđenje globalnog interneta i pristup asgardijanskim tehnologijama, kao i formiranje flote za zaštitu Zemlje od asteroida. Na kraju, lider kosmičke države ne vidi Asgardiju toliko kao državu, koliko kao korak na putu razvoja čovečanstva.

„Svemir je beskonačan i istraživanja svemira će dati čoveku mogućnost da postane besmrtan”, izjavio je milijarder. Svoje ime država je dobila u čast nebeskog grada Asgarda iz skandinavske mitologije u kojem žive bogovi.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

Ostavite komentar