MEĐU IZMEĐU

PRVI NA SVETU U RASPRAVAMA

503 pregleda
Miloš Marjanović i Teodora Rašetar (foto Pravni fakultet)

Studenti iz Srbije, Miloš Marjanović sa Pravnog fakulteta i Teodora Rešetar sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, osvojili su prvo mesto na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Hagu (27. decembar 2016. -4. januar 2017) u kategoriji engleski kao strani jezik.

Miloš Marjanović i Teodora Rašetar su u finalu debatovali sa studentima iz Nemačke, Kine i Indonezije na temu: „Ovaj dom veruje da evropska levica treba da promoviše radikalno levu političku agendu, uključujući nacionalizaciju velikih industrijskih postrojenja, izuzetno visoke stope poreza na bogatstvo i proširenje države blagostanja”.
Ognjen Miladinović s Pravnog fakulteta proglašen je za prvog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao strani jezik. Pored odličnog plasmana, on je postavio svetski rekord s najviše postignutih govorničkih poena u kategoriji engleski jezik kao drugi jezik.

Srbiju je predstavljalo šest
timova od kojih su, čak, tri
prošla u četvrtfinale u
kategoriji engleski jezik
kao drugi jezik.

Jelisaveta Stanišić sa Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo i bivši student Pravnog fakulteta proglašena je za drugog najboljeg govornika u kategoriji engleski kao strani jezik, dok je Miloš Marjanović proglašen trećim.
Na takmičenju koje se organizuje od 1981. godine učestvovalo je više od 800 studenata iz 95 zemalja, a Srbiju je predstavljalo šest timova od kojih su, čak, tri prošla u četvrtfinale u kategoriji engleski jezik kao drugi jezik.
Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo koje se održava svake zime u drugoj zemlji sveta je u formi britanske parlamentarne debate, a podeljeno je u tri takmičarske kategirije i najveće je godišnje okupljanje studenata na svetu. Sledeće svetsko prvenstvo biće u Meksiku, a evropsko u Estoniji.
Po povratku u Srbiju, za naše debatere je organizovan svečani prijem u dekanatu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
(Izvor: Pravni fakultet)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar