TAKNUTO ĆAKNUTO

PUTOVANJE DO IVICE ZEMLJE

394 pregleda

Sve je više onih koji veruju u teoriju o ravnoj Zemlji, pa organizuju konvencije, prave video-snimke, sazivaju sastanke i razgovaraju o tome kako uveriti sve ljude da je Zemlja ravna ploča. Njihova najnovija odluka je da posete Antartik i otkriju ivicu sveta.

Plan jeste da dođu do kraja” Antartika
i na taj način dokažu da postoji ivica
sveta, tj. mesto gde se sve završava.

„Ne verujemo da nešto može pasti sa ivice Zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polovine kugle, te da su zvezde, Sunce i Mesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete”, rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi „Forbs”.

Njihov plan jeste da dođu „do kraja” Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica sveta, tj. mesto gde se sve završava. Prema njihovim navođenjima, Džejms Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antartiku i nije mogao da nađe put oko njega.

Plovio je danima i prošao više od 96.000 kilometara tražeći rupu u zidu kroz koju može da prođe na drugu stranu, ali je nikada nije pronašao, tvrde oni. Ledenom zidu nije se nazirao kraj. Upravo zbog ove ekspedicije i njoj sličnih, oni veruju da ne postoji ništa sa druge strane zida, te da se tu nalazi ivica.

Još nije određen tačan datum ekspedicije, a mnogi željno iščekuju rezultate, jer će oni iznova pokrenuti mnoge debate između ravnozemljaša i onih koji misle da je Zemlja okrugla.

(Izvor B92)

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

  • Sve je manje smisla za humor globalno, pa se nista vise ne shvata u kontekstu sale i satire, izgleda 😉

Ostavite komentar