MEĐU IZMEĐU

RAD OD KUĆE BEZ MIGRENE

139 pregleda
Shutterstock

Rad od kuće mogao bi da poboljša kvalitet življenja za osobe koje pate od migrena, kažu nemački naučnici.Studija u kojoj su učestvovalie osobe koje pate od migrena pokazala je da su tokom pandemije, kada su radili od kuće, njihove migrene trajale kraće, da su bile manje intenzivne i da su zahtevale uzimanje manjih doza lekova. Objasnili su da je to jednim delom i zbog toga što sami napadi migrene nisu trajali toliko dugo.

„Pretpostavljamo da se pomenuto poboljšanje može pripisati udaljenosti od radnog mesta i stresa, kao i mogućnosti raspolaganja vremenom na drugačiji način, kažu autori čiji su rezultati objavljeni u avgustu u naučnom časopisu Neurogical Neurosciences.„I ranije studije ukazivale su na to da je fleksibilno radno vreme najbolji deo rada na daljinu jer ljudima omogućava da posao obavljaju u skladu sa svojim potrebama i bioritmom.

Ovo je veoma važno za osobe koje pate od migrena i radom od kuće izbegavaju izloženost faktorima koji napade migrene mogu da pojačaju i produže.Nemačko udruženje neurologa DGN nakon rezultata italijanske studije ističe da je već poznato da stres i buka snažni pokretači migrene.I jedno i drugo nemoguće je izbeći, naročito ako osobe rade u kancelarijama otvorenog tipa.

Ako su osobe koje pate od migrena u poziciji da prekinu posao i uzmu pauzu na samom početku razvoja migrene, to bi moglo da doprinese smanjenju intenziteta i dužine trajanja bola, prenosi Index.hr.Ovakav način rada, čak i kad se stopa infekcija smanji, mogao bi u velikoj meri da pomogne svima koji pate od migrena, smatraju nemački neurolozi.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar