MEĐU IZMEĐU

RAF BLISTAO U HAKATONU

498 pregleda

U finalu je učestvovalo šest timova, od toga su polovinu činili studenti Računarskog fakulteta u Beogradu: jedan je osvojio prvo, a drugi drugo mesto. 

Studenti Računarskog fakulteta u Beogradu zablistali su na takmičenju Hakaton, održanom 23. i 24. marta na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Tema šestog po redu nadmetanja bila je „Bezbednost u velikim gradovima”. Nakon 24 sata koliko su imali za realizaciju svojih softverskih rešenja, studenti Računarskog fakulteta u Beogradu izvojevali su apsolutnu pobedu osvojivši i prvo i drugo mesto. 

Prvo mesto osvojio je tim GitGud,
koji čine studenti prve i druge godine:
Pavle Prica, Andrija Milojević, Pavle
Galantić i Ilija Pavlović.

U finalu je učestvovalo šest timova, od toga su polovinu činili studenti Računarskog fakulteta: jedan je osvojio prvo, a drugi drugo mesto. Prvo mesto osvojio je tim GitGud, koji čine studenti prve i druge godine: Pavle Prica, Andrija Milojević, Pavle Galantić i Ilija Pavlović. Rešenje ovih mladih programera oslanja se na rastući problem zagađenosti gradova. Njihova ideja je da mapa iz aplikacije isplanira rutu kojom bi korisnik mogao ići, a da se pri tom najmanje izloži zagađenosti. Uz to aplikacija motiviše korisnika da pazi na okolinu, uštedi i doprinese na svoj način.

Drugo mesto (RAF)

Drugo mesto osvojio je tim RAFX, a čine ga studenti treće godine: Branko Fulurija, Mihailo Vignjević, Miloš Milunović i Vanja Paunović. Rešenje ovog tima je chatbot koji korisnicima pruža informacije o rasprostranjenosti alergena u vazduhu uz pomoć interaktivne mape. Obzirom da ovakve informacije nisu dostupne u realnom vremenu, sistem koristi mašinsko učenje da pretpostavi koncentraciju alergena u vazduhu.

 Treći tim koji je učestvovao u finalu zove se NKB, u čijem su sastavu: Nemanja Badnjarević, Nikola Dimitrijević, Đorđe Đelić i Miloš Stanković. Njihovo rešenje je web aplikacija za real time vizuelizaciju informacija o koncentraciji polena u vazduhu i zagađenja vazduha korišćenjem višestruke linearne regresije, trenutne vrednosti o temperaturi i vremenskim uslovima. Ona, takođe, upozorava na nagle promene vremenskih uslova i predstojeće nepogode.

(Izvor RAF)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar