MEĐU IZMEĐU

RAFOVCI ZABLISTALI

349 pregleda

U konkurenciji 101 tima iz jugositočne Evrope, studenti Računarskog fakulteta iz Beograda zauzeli treće mesto iz programiranja u Budukureštu i planisaro za na svetsko finale 2020. u Msokvi.

 Studenti Računarskog fakulteta postigli su izvaredan uspeh osvojivši treće mesto na najvećem regionalnom studentskom takmičenju iz programiranja za jugoistočnu Evropu, pod okriljem ICPC, koje je održano 19. oktobra u Bukureštu u Rumuniji. U oštroj konkurenciji koju je činio čak 101 tim iz jugoistočne Evrope, tim Računarskog fakulteta, koga su činili Aleksa Plavšić, student četvrte godine, Aleksa Milisavljević, student druge godine, i Pavle Martinović, student prve godine, sa lakoćom je osvojio treće mesto i plasirao u finale svetskog takmičenja koje će se održati u Moskvi krajem juna 2020.godine.

Za pet sati, koliko je trajalo takmičenje, timovi iz Bosne, Rumunije, Bugarske, Ukrajine, Turske Grčke, Moldavije, Srbije i sa Kipra, rešavali su 11 zadataka iz algoritama i struktura podataka. Iz Srbije su se takmičila tri tima sa Računarskog fakulteta i isto toliko sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Tim Računarskog fakulteta, Penguins, koga čine pomenuta trojica studenata, ostavio je iza sebe ostale timove iz Srbije, a i iz mnogih zemalja koje su se takmičile.

Međunarodno studentsko takmičenje u pogramiranju (ICPC), sa sedištem na Univerzitetu Bejlor (SAD), koje se organizuje svake godine, najpre na regionalnim  nadmetanjima na šest kontinenata, okupilo je lane 52.709 visokoškolaca sa 3.233 univerziteta iz 110 zemalja.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar